By: gee nasrul

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 29-Jan-2008 20:50 Email | Share | Bookmark
Anis 20 bulan umurnya

 
 
 
Lagi setapak meningkat usia Anis... tak lama lg nak celebrate 2nd bday... makin hari makin lincah aksi2nya... tgh nangis pun blh buat kita tertawa...apa lagi kalau dia buat aksi2 lucu dia tue.

Antara progress Anis setakat nie (mungkin anak org lain lg advance, tp takpelah... setiap kanak2 tu kan berbeza) :
1- Bercakap dgn becok dan lajunya walaupun kekadang tak jelas apa yg dikatanya.
2 - Dah boleh seperate sesuatu ikut warna
3- Pandai tunjuk frustration - kalau tak dpt bukak / buat sesuatu mesti nak jerit kuat2 ( tandanya nak mintak tlg lah tu)
4- kalau nak something , aanis akan ckp mama mama mama mama .... sampailah dpt benda tu (stakat ni kat rmh aje)
5- dah boleh kira 1-10 - tp hanya boleh sebut one, nine, six, ten hihi
6- boleh buat bunyi2 binatang - cow, cat, chicken, elephant, lion
7- Suka baca buku sambil tangan tunjuk itu-ini dan mulut plak pot-pet-pot-pet mcm sesi bercerita plak
8- dah pandai nak pilih pakaian sendiri - terutama skali jacket dan kasut. Aiya, bikin mama penin lo. Tapi dah tau kalau nak kluar nak kena pakai jacket, topi, scaft, glove & kasut. lagi haru kalau tak pakai, kan???!!
9- Kalau hairan mesti nak ckp 'aik??'



Pic2 kat bawah ni yg dah dua-tiga minggu mama edit tp asyik lupa nak mskkan kat fp. So layan ajelah




Mama try guna teknik editing lain2 utk gmbr nie, tp taklah secantik org2 pro punya edit. Yg nie gmbr utk aply visa... buat sendiri kat rmh (kat kedai agak mahal)... Anis pun sporting ajer bila kita suh berdiri tegak dan tak bergerak. Suka tgk , tak tau napa,dan bila dok perati lama2 mcm budak besar la plak.



Last skali , gmbr ari nie punya. nampak muda sket dr gmbr atas tu, maklumlah rambut pon dah kontot



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net