By: gee nasrul

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 29-Apr-2007 04:35 Email | Share | Bookmark
Anis Play Giant Chess at the Park

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Petang semalam, cuaca panas terik, so Anis bawak Mama dan Papa pi berjalan-jalan kat park..sekali terjumpa set catur gergasi kat situ..so apa lagi kengkawan, meh la join Anis main chess...






Tunggu Anis besar sket yea...papa dah tak sabar nak ajar Anis main catur. Manalah tahu besar nnt blh jd juara catur plak. Hari ni Anis genap 11 bulan...lg satu bulan nak cukup setahun...gigi dah nam batang sekarng. Berat plak 7.26kg...Antara perkara yang Anis dah dapat buat :
self-feeding mcm biskut, roti, buah, fries, ayam, nasi - walaupun berterabur Anis nmpk enjoy suap sendiri ke mulutnya
Tahu bezakan mana satu teletubbies, tweenies, bear..siap blh pegang tangan dolls yg kecik tu dan tepuk2 tgn, kadang2 didodoikan dolls dia tu sambil nyanyi u-u-u....
Kalau dengar muzik Anis akan gerakkan badan dan goyang2kan punggung sambil tepuk2 tangan
Suke kalau kita cakap 'thank you' bila dia hulur barang dan kita ambik dari dia
Boleh cam suara papa dari jauh - tiap2 hari bila dengar papa balik dan bg salam secara spontan Anis akan kata 'pa' dan pandang arah pintu
Antara perkataan yang selalu disebut - abbbah, mmma, mmmah, buwwwah, bye (sebut ba), pama (agaknya gabungan papa+mama), ne (lapar-mintak susu/makan).
Anis dah pandai blow kiss, kerutkan hidung, tepuk2 kepala, pegang pipi, gosok dagu, tunjuk gigi, jelir lidah, ngangakan mulut bila ditanya.
Teramat peramah sekarang ni, suka lambaikan tangan /bye-bye dekat sapa2 jer. Setiap malam bila mama dukung dan bawak ke tangga utk naik tido Anis akan bye-bye dan bagi flying kiss dekat papa.
Sebenarnya byk lagi yg Anis dah blh buat...nntlah kalau mama ingat mama tambah ye...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net