By: gee nasrul

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 26-Feb-2007 17:56 Email | Share | Bookmark
Croeso i Gaerdydd, Prifddinas Cymru!

Papa tengah siapkan Anis
baca peta ke tu?
Jambatan menghubungkan England dgn Wales
Tol
Makan dulu baru ada tenaga
Nasi lemak kat Cardiff Gate
ambik brosure tmpt2 menarik
Port of Cardiff
HMS Gloucester @ Port of Cardiff
HMS Gloucester dr dekat
kapal Helwick..restoran
pakcik besi
papan tand dlm BI n bhs wales
 
atas restoran kapal Helwick
Dataran 'Orang Muda'
Bristol River
bangunan sebelah sana
dlm The Tube
dlm the Tube
The Tube- Cardiff Bay Visitor Centre
dataran 'Orang Muda'
Millennium Point
tak tau name
Wales Millennium Centre
Techniquest
knk2 main dlm Techniquest
Cardiff Bay
more cardiff bay
orang besi tengah borak
jam besar
sleeping beauty
Millennium Centre
jln2 pusing2
senibina dan seniukir
Y Senned, National Assembly Debating Chambe
bangunan
bangunan
muka gergasi..besarnye hidung
Y Senned, National Assembly Debating Chambe
Millennium stadium
papa depan stadium
pemandangan sekitar city center cardiff
tengok peta
bangunan
Bute Park, Cardiff Castle
Cardiff castle
gaya sang bapa
gaya sang bapa lagi
si ibu pon tak kurang gak nak bergaya
si anak lena diulit mimpi
si bapa depan castle
si ibu depan castle gak
Castel Caerdydd/Cardiff Castle
@ Bute Park
batu tinggalan zaman silam
@ Millennium stadium lagi
the stadium
little baby main2 kat servise
dah.. jom balik dgn pilot Anis
Maksudnyer - Welcome to Cardiff, Capital of Wales! Yeaha...akhirnye sampai jugak ke Cardiff....puas hati papanya....maklumlah dah lama dok ajak mama ke sana, dr sebelum mengandung, sampai Anis dah nak bejalan, asyik tertangguh jer...mcm2 alasan - penatlah, hujan, sejuk bla bla bla. Alhamdulillah perjalanan hari tu berjalan lancar (kecuali masa awal2 tue- blom separuh jln dah silap msk juncition- sesat la sekejap)...kami bertolak pukul 9 pg dan sampai kat rumah semula pukul 8.30 mlm.







Walaupun cuaca tak berapa elok (sekejap-sekejap hujan) tp tak menghalang xtvt posing-posing Wales ada bahasanye tersendiri....tak reti la nak ckp....antara tmpt2 yg dilawati - Cardiff Bay, Techniquest (nak msk kene bayar- sesuai utk budak skolah) , dataran Millennium, stadium Millennium (dah tutup so gmbr kat luar jer), Cardiff Caastle ( tak jumpe pintu msk, so keliling kat luar je la) dan jln2 kat city centernye. Bangunan kat sini nampak lebih moden berbanding kat England... mungkin sbb bandar Cardiff ni sendiri baru berusia 100 tahun. Setiap papan tanda kat sini disediakan dlm dwi-bahasa ; english dan bahasa Wales..bahasa Wales ni pelik sket, ejaannya banyak huruf consonent...
Okeylah..nantikan trip kami seterusnye ke .... tunggu.....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net