By: gee nasrul

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 19-Aug-2008 17:30 Email | Share | | Bookmark
Macam-macam

Dua minggu lepas sempat pakaikan Anis inai... beli kat kedai pakistan.... pakaikan masa Anis tido...dekat sejam pakai nampaklah merahnya.... lepas tu dia mintak nak pakai lagi...tapi bila pakai time tak tido faham2 ajelah... abih baju lekat inai tue




Cik Anis tengah menjamu selera




Aksi cik anis bersenaman... setiap step kene kira sampai 10 tau





Anis dah dapat adik (adik angkat jer...) mula2 malu2...dah lama baru berani dekat




*** Sekarang Anis tengah demam...badan panas dan selsema... Semalam asyik jaga dan merengek ajer... siang hari ok jer... cergas mcm biasa.... seblom ni kalau demam takdelah nak merengek malam2...


Tuesday, 12-Aug-2008 10:10 Email | Share | | Bookmark
Anis 2y2m2w & Pertengahan Sya'aban

Salam
Dalam beberapa hari lagi kita akan berada dalam nisfu Sya'aban... bermakna ada setengah bulan lagi Ramadan al-Mubarak akan menjelang tiba. Bila tiba nisfu Sya'aban nie, segala catatan amalan kita akan diangkat dan dibukak lembaran baru plak. Adakah amalan sebelum ni dah cukup untuk bekalan di akhirat kelak?? Sama-samalah kita perbanyakkan amalan sempena bulan yang mulia ini (jangan ingat nak beraya ajer yer...) dan jugak buat mommy2 diluar sana yang belum abih lagi ganti puasa thn lepas ... cepat2 ganti yer...jangan tunggu saat akhir baru nak bayar hutang tue... kita tak tau apa yang akan berlaku pada masa akan datang ~ sekadar peringatan untuk diri sendiri dan rakan2.

Jom layan aksi model kecik nie..... baru perasan bila tgk lillypie kat atas tue... hari nie Anis genap 2 tahun 2 bulan 2 minggu.... makin bijak dan makin banyak keletah .... jugak makin banyak cakap sampai tak terlayan borak





Mama dapat award dari kawan2... terima kasih yer Intan dan kak Hajar. Jugak ada beberapa tagged yang belum sempat dijawab... InsyaAllah kalau ada kesempatan akan dilaksanakan kemudian.
Quote:








Monday, 4-Aug-2008 08:39 Email | Share | | Bookmark
Anis, Mickey & Minnie Mouse

Assalamualaikum wbt
Lama tak update rasanya (baru je seminggu) ... sebab takde cerita menarik nak dipaparkan ... mama sibuk layan Anis... kemas dan sepah rumah kalau cuaca baik kat luar tue bawak Anis jenjalan ambik angin dan cuci mata kat bandar masak dan pukul 9 mlm je masuk bilik. Rutin harian yang sama jer... seblom tidor mesti nak kene layan Anis baca buku dulu. Nak letak pic makanan pun rasanya takde msk yg special (kes nak jimatkan kos gas yg makin meroket nie) jadi masak bila perlu sahaja , boleh gitu??



Antara favourite Anis skrg, suke main sembunyi-sembunyi... kekadang dia lari jauh2 bila dgr kita bejalan nak gi dekat dia...lps tu buat2 terkejut (sambil pegang dada) bila nampak kita atau kekadang tu , ada depan mata jer... tapi pura2 cari barang... contohnya "ai, mana kaki Anis?" (bila nak pakai seluar selalunya, dia buat2 kononnya kaki dia hilang lps tu dia sendiri yg jawab "nieeee kaki Anis" atau "mana Anis?" (sambil tutup mata dia)









Quote:
walaupun Anis dah sampai disneyland... tapi tak dapat bwk balik mickey n minnie...semua koleksi mickey n minnie Anis tu Made In Carboot ajer


Tuesday, 29-Jul-2008 20:37 Email | Share | | Bookmark
Disneyland ~ Disney Studio, Jumpa Real Kartun & Perarakan

Salam
Akhirnya dapat jugak siapkan entry terakhir Disneyland... dah la fp buat hal...

Sambung cerita... lepas dah separuh hari dok menjelajah Disneyland Park tu, kami ke Disney Studio plak utk tgk cara2 buat kartun dan teknologi2 yg digunakan. Kalau nak diikutkan satu hari tak cukup nak menjelajah kedua2 park ni... tak termasuk masa tambahan untuk beratur setiap kali nak main setiap rides yg ada kat situ. Nak jimat masa punye psl, main satu dua jer... nasib baik Anis kecik lagi...jadi takdelah komplen tak boleh main







Ni plak antara cik kartun real yang kami jumpa sekitar Disneland Park & Studio... kalau budak2 lain siap bawak buku autograph lagi... Anis plak gi dekat jer kartun2 tu nangis la plak... ayyyo... bikin malu jer...





Akhir sekali sebelum berangkat balik... perarakan kereta berhias .... Anis tido la plak... tapi sempatlah dia bangun bila separuh masa persembahan tue...sempat tengok cik Mickey, lambai2 dgn Tigger dll.









Habislah kisah kami di Disneyland...penat giler...tapi puas hati. Hadiah khas buat Anis daripada papa & mama


Tuesday, 22-Jul-2008 18:12 Email | Share | | Bookmark
Anak sapa nie?????

Are we heading to beach???





No, we're going to Ustaz's house



** just a joke


[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net